Jak poznám, že mám doma štěnice?

Mimo štípanců Vás na přítomnost štěnice domácí mohou upozornit průhledné svlečky, nebo jejich trus v podobě drobných černých teček.

Nejčastější místa úkrytů štěnic v bytech:

  • záhyby povlečení
  • matrace, čalounění – ve švech
  • konstrukce postelí, sedacích souprav, křesel – štěrbiny, díry
  • nábytek – štěrbiny, díry, zásuvky stolu
  • zdivo – praskliny, štěrbiny, díry po hmoždinkách apod.
  • obložení zdí a stropu, odchlípnuté tapety
  • rámy obrazu a zrcadel, plakáty na zdech, poličky na zdech
  • podlahové lišty, okraje koberců
  • knihy, telefonní seznamy apod. – mezi stránkami, ve hřbetu
  • průchody teplovodních a elektrických rozvodů, zásuvky, lišty el. rozvodů
  • mezi prádlem a oblečením
  • v pelíšcích domácích zvířat

Pokud máte podezření na výskyt štěnic ve vaší domácnosti, neváhejte nás kontaktovat na:

(+420) 777 745 351

Rádi vám sdělíme podrobnější informace o případném dalším postupu.

Orientační ceník (cena se odvíjí od míry zamoření, použitých přípravků a plochy vyžadující ošetření):

Hubení škodlivého a obtížného hmyzuCena*
Štěnice – běžný postřikcca 20-25,- Kč/m2
Štěnice – postřik při větším zamoření (kombinace 2 látek)cca 25-30,- Kč/m2
Rusi, švábi, blechy apod. (použití gelu)cca 15Kč/m2

Proč si mám vybrat odbornou firmu?

Jedním z důležitých aspektů je jistě to, že profesionální podniky mohou pracovat daleko efektivněji, než je možné docílit vlastními prostředky. Nehledě na to, že profesionálové – odborníci ve svém oboru – jsou znalí situace na trhu a tím mají k dispozici veškeré nutné informace a mohou kvalifikovaně posoudit, jaká metoda a jaké přípravky jsou nejvhodnější pro konkrétní případ. Naprosto nezbytné jsou znalosti o biologii a chování škůdců, aby mohla být učiněna patřičná opatření pro integrované hubení, které si přímo vyžaduje zákon. Bez těchto znalostí je boj proti škůdcům prakticky nemyslitelný. V neposlední řadě jsou velice důležité odborné znalosti a zkušenosti profesionálů při hubení škůdců, ať již se jedná o domácnosti, malé provozovny, nemocnice, až po velké potravinářské závody. Takovýmto potenciálem znalostí a zkušeností disponuje pouze profesionál a v žádném případě ten, kdo se rozhodne, že hubení škůdců bude provádět ve své vlastní režii.